Siirry pääsisältöön

The Pineapple Thief Tampereen Tavara-asemalla, 11.4.2025




The Pineapple Thief on saanut luvan olla itselleni testibändi kahden eri Tampereen keikkapaikan osalta. Vuonna 2022 kyseinen brittibändi nimittäin päätti ensiintyä ensimmäistä kertaa Suomessa, ja paikaksi oli tuolloin valittu Tampereen Olympia-kortteli. Olin paikalla maski naamalla, koska korona-ajasta oltiin juuri ja juuri irtautumassa maaliskuussa -22. 

Bändi kuuluu niihin, joita en ehkä olisi uskonut koskaan näkeväni livenä. Ehkä juuri siksi, koska keikat eivät ole tänne puolelle pohjolaa vielä ennen vuotta 2022 rantautuneet. Ja koska korona-aikana ei paljoa keikoilla sattuneista syistä tullut käytyä, niin tunnelma konsertissa oli monella tapaa: "Vihdoinkin!"



Tavara-asema sitten taas on jostain syystä myös tähän mennessä jäänyt näkemättä, vaikka sen sijainti on mitä parhain. Uusintaotto TeePeeTeetä livenä olikin ihan hyvä syy testata myös kyseinen keikkapaikka. Jos näitä kahta paikkaa nyt pitäisi verrata niin merkittävimpänä tekijänä mainittakoon Olympian olevan pienempi, hence se soveltuu paremmin vähemmän väkeä vetävälle bändille. TPT täyttää kuuntelijoistaan myös Tavara-aseman kokoisen paikan. Keikka taisikin olla viittä vaille loppuun myyty ja tästä huolimatta aika lähellä lavaa mahtui liikkumaan hyvin. Tässä mielessä kokemus jälkimmäisestä oli piirun parempi. 

Sen sijaan, maaliskuun 2022 keikan settilista oli omaan makuun himpun verran parempi. Syy tähän löytyy siinä mielessä peiliin katsomalla, että olin tällä kertaa tehnyt kotiläksyni huonommin. Uusin levy It Leads to This kuultiin illan aikana kokonaisuudessaan. Nämä kahdeksan kappaletta ovat jääneet itseltä etäisiksi, ja ne on tullut kuunneltua vain pariin kertaan, vaikka levyn olen heti sen ilmestyttyä omistanutkin. Molempien keikkojen kohokohdaksi nouseekin vuoden 2018 Dissolution levyltä löytyvä 11 minuuttinen White Mist, jossa rumpali Gavin Harrison pääsee revittelemään oikein kunnolla. Maininnan arvoisia tapauksia ovat myös molemmilla keikoilla kuullut In Exile sekä The Final Thing On My Mind, jotka sitten taas ovat vuoden 2016 levyltä Your Wilderness. Kyseisellä levyllä Porcupine Treestä paremmin tuttu, edellä mainittu rumpali esiintyi bändin riveissä ensimmäisen kerran, ja tuosta alkoi yhtyeen urakin lähteä uuteen nousuun.

Sen enempiä vertailematta, kyllä tätä bändiä kelpaa käydä katsomassa useamminkin kuin kerran, ja yhtyeen nokkamies ja laulajakitaristi Bruce Soord lupailikin Tavara-asemalla, että kyllä tänne tullaan vielä uudestaan. Tarkoittipa hän sitten Tamperetta, Tavara-asemaa tai Suomea, niin tervetuloa!



The Pineapple Thief Setlist Tavara-asema, Tampere, Finland 2025, It Leads to This

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aaltonen, Tolonen, Gustavson... ja ketä meitä siinä oli! ...Prog Band Suistoklubilla

  Kuuntelin Tasavallan Presidentin Lambertlandin (julkaistu 1972) pitkästä aikaa, ja olin unohtanut, että tämä Pressa-LP on oikeastaan Jukka Tolosen soololevy siinä missä Jukka Tolosen omat soololevytkin. Levy on yhtä kappaletta lukuun ottamatta Tolosen säveltämä. Seuraava albumi Milky Way Moses (1974) sen sijaan on puoliksi Tolosen sävellyskynästä. Yksi tällaisista on levyn avaava yli kahdeksanminuuttinen nimikkoraita, joka on koko albumin keskeisiä teoksia.  Viimeksi mainittu kappalekin kuultiin Hämeenlinnan helmikuisen hyytävässä illassa Kalevalan päivänä armon vuonna 2025. Vesa Aaltonen Prog Band -nimeä kantava kollektiivi koostuu pelkästään taitavista muusikoista, kuinkas muutenkaan; yhteen kokoavana voimana tietysti Pressasta tuttu rumpalilegenda. Suistoklubille oli tällä kertaa saatu solistiksi toinenkin elävä legenda: Jukka Gustavson (sanooko nimi Wigwam mitään?) ...ja kukas siellä basson varressa muutaman säveltämänsä kappaleen kävi soittamassa: no, itse Jukka Tolonen...

Yksi Killeri - 16 filleriä a.k.a. Iron Maiden settilistaräntti 2025

 Olen nähnyt Iron Maidenin seitsemän kertaa. Vähintään viimeiset kaksi kertaa (2022 ja 2023) olen vannonut, että tämä on viimeinen kerta kun läksin kuuntelemaan samat biisit uudelleen. Maiden tekee mitä tahtoo, ja se mitä Maiden tahtoo, on että se soittaa joka keikalla nimikkokappaleensa Iron Maidenin, lähes joka keikalla Fear of the Darkin ja The Trooperin, aika usein The Number of the Beastin jne. Kuva viimeksi todistamaltani Iron Maiden keikalta vuodelta 2023. Ensimmäinen Maiden-keikkani oli vuonna 2005, kun teemana oli yhtyeen historian alkuhämärät ja setti sen mukainen. Toki oman boostinsa henk. koht. hommaan toi se, että se oli SE ensimmäinen keikka itselle, mutta toden totta keikka oli kova myös kappaletarjontansa puolesta, sisältäen sellaisia helmiä kuten Where Eagles Dare, Wrathchild ja Murders in the Rue Morgue! Mutta asiaan ja tähän päivään!  Aiheena tänään on uuden kiertueen eilen 27.5.2025 paljastunut settilista, koska Maiden tunnetusti soittaa samat biisit kiertu...